Hier kun je de podcasts beluisteren waar ik aan heb meegewerkt of die ik heb gemaakt.

Ook lees je artikelen die in de media zijn verschenen

Ik wens je veel luister- en leesplezier toe en mocht je vragen hebben – let me know ūüôā

Podcast De waarde van systemisch werken: klik hier om te luisteren

Samen met kindbehartigers Marieke Lips en Iris Bakker ga ik in deze podcast in gesprek over de waarde van systemisch werken. Systemisch leven…want we maken allemaal deel¬†uit van een familiesysteem en dat systeem, de patronen die we ontwikkelen en onze authentieke kern nemen we mee in alle andere contexten – in het grotere systeem. Ik wens je veel luitserplezier en laat me weten als je vragen hebt X Janneke¬†

Het groeiproces in het leven is als een rups die een vlinder wordt: je hebt door je eigen proces heen te gaan om vrij te kunnen vliegen.

Gun de ander zijn of haar proces en eer je eigen lot.

Podcast De Kracht van Gezinsrituelen: klik hier om te luisteren

 

‘An event attached to an emotion will burn into the brain (and the heart)’ John van der Meij. In deze podcast gaat Marieke Lips met mij in gesprek over rituelen voor je (samengestelde) gezin.

Door bewust aandacht te schenken aan kleine en grote momenten ervaar je schoonheid. Hoogtepunten krijgen meer glans, dieptepunten worden doorleefd en kunnen helen. Rituelen geven een gevoel van samen Рze werken verbindend. Juist om die reden gunt ik ieder gezin meer rituelen en minder regels. Het boek De kracht van Gezinsrituelen kan je hier bestellen.

Wil je meer lezen? Ga dan naar mijn: blog

Podcast Scheiden en Samengestelde Gezinnen: klik hier om te luisteren

Heleen de Hartog (oprichter HowtoTalk) en Larissa van Wijk (office medewerker HowtoTalk) gaan in gesprek met mij. Ik sta stil bij de thema’s scheiden en samengestelde gezinnen en¬†geef mijn kijk op de communicatuie met kinderen vanuit systemisch perspectief en de waarde van de praktische methode van HowtoTalk.

 

Wil je meer lezen? Ga dan naar mijn: blog

RTL Nieuws staat stil bij de waarde van rituelen nalv tweet: klik hier om te lezen

Jack (hiernaast met zijn moeder) plaatste een tweet… Waar komen kleine gezinstradities¬†vandaan? “Zulke gezinsrituelen ontstaan vaak spontaan”, zegt Janneke Kemner. Ze is systemisch therapeut en schreef het boek over Gezinsrituelen.¬†“Ouders geven hun kinderen √©√©n keer iets, op een bepaald moment, en voor ze het weten keert het elke keer terug. Dan wordt een terugkerend, vast iets.”

Grote Glimlach

En dat soort tradities is belangrijk, zegt Kemner. “Ik lees die tweets over vakantiegeld of snoepzakjes ook met een big smile, want het zijn die kleine gezinsrituelen die ertoe doen.”

Ze dragen volgens haar bij aan een stukje identiteit. “Het gaat over veel meer dan geld. Het gaat over vroeger, hoe een gezin bepaalde dingen deed. Met zo’n ritueeltje eer je het familiesysteem en je jeugd.”

Mies Magazine staat stil bij het boek De Kracht van gezinsrituelen: klik hier om te lezen

Met rituelen kan men betekenis geven aan belangrijke gebeurtenissen of dagen in het leven. Denk aan de rituelen bij feestdagen, verjaardagen, een huwelijk of een begrafenis. Het boek¬†‚ÄėDe kracht van Gezinsrituelen‚Äô¬†noemt de vijf V‚Äôs (verandering, verbinding, verdriet, vreugde en verantwoordelijkheden) als geschikte thema‚Äôs voor een ritueel. Voor ouders en kinderen is een scheiding een belangrijke verandering en kan er de behoefte ontstaan opnieuw te verbinden.¬†

Een fijn ritueel voor jou.

Schrijf je in & ontvang gratis de 21 daagse overvloed meditatie challenge van Deepak Chopra.

DutchEnglish
Heb je een vraag?