Over Janneke Kemner

Samen met mijn man woon ik midden in de natuur.  Mijn zoon en dochter en zijn twee zoons  komen en gaan. We genieten van de afwisseling, elkaar en het leven.

Ons gezin is groot en de kinderen hebben de vrijheid: hun vader en hun moeder wonen met hun partners op loopafstand in hetzelfde dorp – ze kunnen zijn waar zij willen, op hun moment. Zij kunnen hun innervoice volgen en we zijn allemaal verbonden met elkaar.

‘Als klein meisje was ik onder de indruk van mijn opa. Ik had een soort haat-liefde verhouding met hem. Hij had een sterke mening, iets was zwart of wit en ik voelde me daar altijd wat onzeker bij. Dacht wel tien keer na voordat ik mijn eigen mening gaf, terwijl ik soms heel andere ideeën had dan hij. Op een gegeven moment werd mijn opa hees. Hij stak zijn ‘kop in het zand’ om uiteindelijk de diagnose keelkanker te krijgen. Een intens en verdrietig traject, waarbij om te overleven zijn strottenhoofd en stembanden zijn verwijderd. Ik zat naast het ziekenhuisbed en zag dezelfde opa….. monddood. Hij de man van het woord, debat, het uiten, kon niks meer uitbrengen en ik zat naast hem. Ik zag zijn grote, donkere ogen en wist: alles is anders. Ik hield me stil, zoals ik gewend was. Wilde weg, voelde verwarring. Daarnaast wist ik, dat ik had te blijven. Bij deze pijn en dit verdriet. 

Mijn opa leerde op een andere manier ‘spreken’ met een servox. Veel mensen haakten vanuit ongeduld af. Mijn fascinatie voor het woord, dat wat hij wilde zeggen, nam alleen maar toe. Het is het begin van mijn studiekeuze logopedie geweest, waarbij ik alles leerde over communicatie en stemgeven. Maar de echte dynamieken van het wezenlijke contact bleven onderbelicht. Door me te richten op honderden mensen die ik begeleidde, ontdekte ik dat we misschien allemaal wel de uitdaging hebben om echt stem te geven aan dat wat gezegd wil worden, ons innerlijk proces, onze binnenwereld. Onze dromen, angsten, verlangens en passies. Terwijl hier juist het èchte contact plaatsvindt met jezelf en de ander. Het echte contact van hart tot hart.

Ik deed daar zelf aan mee. Vanaf jongs af aan al. Bang voor het oordeel van de ander. Bang om afgewezen of onbegrepen achter te blijven, alleen. Het aanpassen en afstemmen zat zo in mijn bloed. Het was een kracht die me nu in de weg ging zitten. Mijn hart klopte aan de deur en de ankers gingen uit. Toch won het verlangen het van de twijfels. Ik ben op reis gegaan naar mijn hart, mijn stem en mijn bezieling. Prachtige opleidingen en visies sterkte mij en ik dacht dat ik er was. Dat ik vanuit het vertrouwen in mezelf vrij was om stem te geven aan alles in mij.

Mijn hart met liefdevolle, oordeelloze ruimte naar iedereen stelde mij in 2009 echter intens op de proef. Kon ik net zo oordeelloos en liefdevol naar mijzelf zijn als naar anderen? Kon ik stem geven aan mijn weg, me uiten ook als de woorden niet zo gemakkelijk over mijn lippen kwamen. Mijn huwelijk bevond zich in turbulent vaarwater, we lagen in scheiding en ik kreeg aanvankelijk het volgen van mijn hart maar moeilijk uitgelijnd met alle gedachten en emoties. Openheid en eerlijkheid hadden toch geweken voor mijn angsten en daarmee was ik in de eerste plaats ontrouw aan mezelf. Mijn kernwaarden: eerlijk, liefdevol en vrij stonden op scherp. Stap voor stap ben ik mijn handelen en tegenstrijdige gevoelens zoals schuld-onschuld, openheid-geslotenheid, verdriet en geluk echt gaan toelaten om uiteindelijk veel liefdevoller, rijker en vrijer te kijken naar wat is in het moment, in plaats van er wat van te vinden. Vrijer van oordeel, nu ook naar mezelf. Ik ben thuisgekomen en geef stem aan dat wat gehoord, gezien of gevoeld wil worden. Vanuit mezelf kan ik anderen in contact brengen met hun binnenwereld. Ik voel daar intens geluk bij.

Luister en leef naar je hart. Spreek je innerlijke stem – jouw gift en deel dit met de wereld!

Leven vanuit je hart werkt door in de relatie die je hebt met jezelf, je partner, je ex-partner, je (stief)kinderen en op je werk.’

 

Open up

In de drukte van alle dag wordt veel gesproken over alles om ons heen. Maar hoe zit het binnen in jou en mij?

Mijn gave is een omgeving scheppen waarin ruimte, veiligheid en vertrouwen zijn om te delen. Echt te delen. Ik houd zielsveel van het leven en de echte levensverhalen met alle ups-en downs, het diepe contact in het moment. Het delen, de openheid, leidt tot delen en helen.

Ik houd ervan mezelf uit te dagen voorbij mijn angsten, drempels en beren op mijn weg. Zonder ze te negeren. Juist door ze aan te kijken, te aanvaarden, te voelen en vandaaruit te bewegen. Met zachte kracht – groeiend elke dag weer. Dat is wat ik meeneem in mijn contact. Het maakt me kwetsbaar, open en juist daarmee raak ik jou en jij mij.

Ik werk intuitief en vanuit diepe verbinding met hart en ziel, zet alles wat in mij zit in. Allereerst gewoon als mens – uiteindelijk reizen we samen een stuk met elkaar en ben ik jouw spiegel, gids, criticus, doorgang, storyteller, vragensteller of grensverkenner. Ik neem hierbij mijn waarden liefde – vrijheid en eerlijkheid mee in de manier waarop ik werk.

Daarnaast neem ik mijn deskundigheid mee die de kwaliteit van jouw begeleiding borgt: zie Linkedin

Be a voice not an echo

Ieder mens is uniek – laat jezelf zien & horen

Public speaking

Wat betekent de innervoice in jouw omgeving? Laat je inspireren tijdens een van mijn interactieve lezingen

online trainingen

Speciaal voor jou is deze online omgeving ontwikkeld, zodat je thuis in je eigen tempo jouw stappen zet.
v

Persoonlijke begeleiding

Wil jij in verbinding komen met jouw innervoice? En vind je mijn persoonlijke begeleiding hierbij prettig – Je bent welkom!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis inspiratie om in verbinding te komen met jouw innervoice

Open chat
Heb je een vraag?