In de Media

Hier kun je de podcasts beluisteren waar ik aan heb meegewerkt of die ik heb gemaakt.

Ook lees je artikelen die in de media zijn verschenen

Ik wens je veel luister- en leesplezier toe en mocht je vragen hebben – let me know 🙂

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

RTL Nieuws staat stil bij de waarde van rituelen

Jack (hiernaast met zijn moeder) plaatste een tweet… Waar komen kleine gezinstradities vandaan? “Zulke gezinsrituelen ontstaan vaak spontaan”, zegt Janneke Kemner...
Lees verder>>>
Ze is systemisch therapeut en schreef het boek over Gezinsrituelen. “Ouders geven hun kinderen één keer iets, op een bepaald moment, en voor ze het weten keert het elke keer terug. Dan wordt een terugkerend, vast iets.”
Lees het artikel

Mies Magazine

Mies Magazine staat stil bij het boek De Kracht van gezinsrituelenn. Met rituelen kan men betekenis geven aan belangrijke gebeurtenissen of dagen in het leven.
Lees verder>>>
Denk aan de rituelen bij feestdagen, verjaardagen, een huwelijk of een begrafenis. Het boek ‘De kracht van Gezinsrituelen’ noemt de vijf V’s (verandering, verbinding, verdriet, vreugde en verantwoordelijkheden) als geschikte thema’s voor een ritueel.
Lees hier

Rituelen voor je gezin: door bewust je volledige aandacht te schenken aan de kleine en grote momenten ervaar je schoonheid.

Hoogtepunten krijgen meer glans, dieptepunten worden doorleefd en kunnen helen. Rituelen geven een gevoel van samen – ze werken verbindend. Juist om die reden gun ik ieder gezin meer rituelen en minder regels. Meer liefde en minder controle. Rituelen raken de diepere delen in het brein en ondersteunen bij aanwezig zijn bij jezelf. Hoe waardevol om dit je kinderen ook mee te geven.

‘Ademloos keek ik als klein meisje op Bali naar de meest prachtige rituelen. De combinatie van de natuur, muziek, bewegen, geuren en kleuren raakten mijn hart. Betoverd was ik door de sfeer. Jaren later wilde dit boek geschreven worden. Een boek over de kracht van gezinsrituelen.’

Nieuwsgierig? Het boek bestaat uit drie delen, net als de drie fases bij een ritueel. Deel 1 zit boordevol rituelentheorie. Deel 2 bevat recht uit het hart geschreven verhalen van inspirerende gezinsrituelen. De quotes en foto’s brengen het geheel tot leven. In deel 3 ontdek je alles over handelingen, symboliek en de betekenis daarvan. Kortom een absolute aanrader voor iedereen die de gewone gezinsmomenten bijzonder wil maken.

Dit boek heb ik met liefde geschreven, samen met Sonja Grootes. Ik wens je heel veel inspiratie en leesplezier toe maar bovenal momenten met een gouden randje

Warme groet Janneke Kemner

Nice note: de foto’s in het boek zijn gemaakt door Sandra Stokmans, winnares van de Documentary Family Award.

De prijs van het boek is inclusief verzendkosten binnen Nederland

Heb je een vraag?