Oerschreeuw

Jaren geleden stond ik als representant in het veld voor levensenergie. Ik zat laag bij de grond. ‘On all fours’ zoals de Engelsen zeggen. Op handen en knieën keek ik naar de grond met onrust in mijn lijf.

Zonder zicht te hebben op het veld, op de bewegingen die daar plaatsvonden, deed mijn lijf mee. Als een poort voor de levensenergie. Plotseling nam ‘alles’ het over. Het deed me denken aan de barensweeën die ik heb mogen ervaren bij de geboorte van onze dochter. 

Golven kracht en oer stroomden door me heen. En ik brulde het uit. HEEL HEEL HEEL hard….Oerschreeuwen kwamen uit de diepte. Ik was ervan onder de indruk. Wist niet waar het over ging.

De volgende dag was ik hees en een ervaring rijker. Wat me bijbleef was de ongelofelijke kracht van het leven die ik had mogen voelen.

Vorige jaar heb ik een paar keer een oerschreeuw ervaren… Ik gebruik bewust het woord ervaren omdat ik het niet doe, maar het mij doet…Dit keer niet als representant maar tijdens energie werk. Bij ademsessies, Kundalini Awakening en een keer bij Sacred Body wisdom…Uit mijn tenen, uit het niets, wederom helemaal overvallen, waren de oerschreeuwen daar.

Sindsdien ontmoet ik de oerschreeuw bij mijn klanten. Het lijkt wel alsof de geopende poort in mij, anderen verwelkomt en (onbewust) toestemming geeft om dit ook te doen….Niet dagelijks, niet wekelijks, maar zo nu en dan…

Het fascineert me…. Live your InnerVoice – de stembanden – de poort die de deuren opent en sluit. Voor de buitenwereld. Voor de binnenwereld. De in- en de uitademing. De deuren die linken aan de binnenwereld die expressie wenst. De deuren die linken aan het inademen van de buitenwereld en het nieuwe onbekende….

Van wie de oerschreeuw is, of beter gezegd: bij wie de oerschreeuw in het systeem thuishoort is meestal onduidelijk…. Maar de onuitgesproken klanken, ongehuilde tranen, ongegilde pijn zoekt een weg, een kanaal, een poort om het hele systeem te bevrijden….

‘Ik voel me zo ontzettend veel lichter en bevrijd’, zei ook zij vandaag tegen me… nadat de voorzichtige ‘ahhhh’ had geweken voor de echte oerknal. De druk op haar keel waarmee ze binnenkwam was verdwenen. Ik blijf uit duiden maar weet, weet zo zeker, dat het intelligente veld om ons heen en in ons hele lijf, de weg weet.

Durf jij je ervoor open te stellen, durf jij het te volgen en je te laten leiden?

X Janneke 

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?