Luisteren naar je innerlijke stem

Van de week deelde een collega trainer Wieke Sieverts, dat Simon Sinek het boek H2T2K als beste ‘leadership book’ noemt.

Ik ga terug in de tijd. Het is 2006 en ik sta in een boekhandel in Amsterdam met een Amerikaans boek in mijn handen. De titel spreekt mij aan. Het tweede deel bezorgt mij daar ter plekken zelfs kippenvel. Ik blijf dat deel een paar keer in gedachten herhalen: ‘How2Listen2Kids so they will talk’.…. Ik besluit het boek mee naar huis te nemen en begin te lezen. Stel je toch eens voor dat je zo kunt luisteren dat kinderen zich vrij voelen om te delen. Alles te delen. Vrij, open en onbevangen…. Ik lees door en ontdek prachtige ingrediënten om onze -destijds- gesloten zoon gemakkelijker te laten delen.
Mijn enthousiasme is zo groot dat ik dit de wereld in wil brengen. Het is het begin – het startsein – van mij als vaste trainer bij How2Talk2Kids.

Wat ik destijds minder zag – is voor mij nu glashelder. Live your innervoice gaat over het maken van dè diepe connectie met jezelf. En voor die connectie heb je, zoals ook Simon Sinek zegt: ruimte te maken. Ruimte zodat dat wat wil ontstaan kan ontstaan.

Navigerende vragen stellen, luisteren, empathie in zetten, problemen samen oplossen, respect voor elkaars wereldmodel – allemaal technieken die je leert bij How2Talk2Kids.

Inmiddels heb ik twee bedrijven.
Ik richt me op de omgeving van het kind zodat we bij de bron beginnen. Kinderen ondersteunen en leren om in verbinding te komen met wie zij zijn. Hun ware aard. (Inspirituals)

En

Ik richt me op jou als volwassenen. Want ergens in het proces van opgroeien verliezen we allemaal delen van onszelf uit het oog. En die willen gezien en ingesloten worden. Zodat jij helemaal jij kunt zijn en de wereld een beetje mooier kunt maken. (Janneke Kemner)

Luister, luister naar de kinderen, luister naar je eigen innerlijke stem – Live Your Innervoice, X Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?