Je lacht niet omdat je blij bent

…Je bent blij omdat je lacht

Wist je dat kinderen tussen de zes en zeven jaar gemiddeld genomen 300 keer per dag lachen en dat wij als volwassenen dat maar 15 keer per dag doen…
Toen ik dat las, schrok ik eerlijk gezegd best wel. De slappe lach is zo bevrijdend. Een warme lach heerlijk verbindend. Een lach op afstand creëert een gezellig onderonsje. Lachen kent veel gezichten en elke oprechte lach doet mij goed.

Ik heb het kind in mij even een por gegeven en gevraagd mij aan de lach te herinneren. En het heeft effect. Alleen al denken aan de lach, schrijven over de lach, het horen van de lach – tovert een lach op mijn gezicht.

Soms vergeten we dat we invloed hebben op hoe we ons voelen. Net zo goed als onze gevoelens invloed hebben op ons. Kijk en verwonder je eens als je een week bewust meer lacht. Wat doet dat met jouw stemming? En wat doet het met je creativiteit en intuïtie? Ik ben benieuwd. Voor nu een grote, warme glimlach voor jou van mij,

X Liefs Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?