Alleen als die ijs en ijskoud is…

Zo’n drie weken voor de jaarwisseling klopte het idee van een nieuwjaarsduik, of beter gezegd een nieuwjaarsdip aan de deur. Ik weet niet zo goed waarom. Misschien had het wel te maken met deze bijzondere tijd waarin veel niet kan. Dat ik behoefte had aan de yesss en aan een nieuwe ervaring. De wel in plaats van de niet.

Op 01-01-2021 zaten mijn man en ik wat brak en duf aan de koffie. Gaan we ervoor? Nou ik kan je vertellen als je de kracht van je mind wilt testen, is het voornemen om te zwemmen in ijskoud water (2 graden) een aanrader. Mijn mind vond het meteen een twijfelachtig voorstel. Waarom had ik drie weken geleden dat idee? Mijn mind bedacht ook allemaal redenen om het NIET te doen. Misschien is het wel gevaarlijk. Je hebt t nog nooit gedaan. Wim Hof geeft cursussen, dat kan je niet zomaar doen etc.

Gelukkig voelde ik ook het verlangen. De dualiteit was aanwezig. Na het bekijken van een internet filmpje wist ik 1) het is ongevaarlijk (tenzij ik ver ga zwemmen en dàt zat niet in mijn planning) 2) het is gezond (voor immuunsysteem en happyhormones) èn had ik twee fijne zinnen te pakken waarmee ik wist dat ik t zou redden.

Want ongemerkt hebben we de hele dag een interne dialoog die heel bepalend is voor ons gedrag.

Ik trok mijn kleren uit, ochtendjas aan en liep naar het water. Daar herhaalde ik de twee zinnen:
1) Het is alleen maar kou &
2) Je lichaam kan meer dan je denkt.

Deze zinnen in combinatie met het beheersen van mijn adem hielpen mij het water in te gaan en zelfs koppie onder. 
Ik ben ook zo onder de indruk van de energie die vrij kwam ondanks de ‘day after’ dip. 
Het eerste wat ik dacht was ‘Dit ga ik vaker doen!’
En dan te bedenken dat ik mijn hele leven weerstand heb (lees had!) tegen koud water. 

Het was niet alleen een fantastische start van het nieuwe jaar. Het was ook weer zalig om te beseffen: als je het wil, doe het dan en help jezelf met de juiste mindset ❤️ 
Oh en deze ervaring is natuurlijk extra leuk omdat ik het samen deed met mijn lief Ton Hayes die ook koppie onder ging en dit moment vastlegde ❤️

Wanneer het jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

X Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?