Rituelen – (webinar of interactieve lezing)

Hoe vieren jullie thuis feest? Hoe troost jij je kind? Wist jij dat dit ook al gezinsrituelen zijn?

Regelmatig inspireer ik groepen live of met een webinar over ‘rituelen’. Je kan me ervoor wakker maken 😉 Want het is zo leuk om van alles te ontdekken zoals: Wat zijn rituelen? Wat is het verschil met routines en regels. Waarom zijn rituelen zo waardevol? Welke gezinsrituelen heb je al? Wanneer zet je rituelen in? Welke fases horen bij een ritueel en hoe doe je dat ‘Een ritueel maken?’… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als kinderen samen met jou momenten met aandacht beleven, belanden ze in hun rugzak als fijne herinneringen. Rituelen zorgen voor verbinding en hebben een positief effect op hechting en het vormen van identiteit. Daarnaast creëer je met rituelen veiligheid en duidelijkheid, waardoor minder weerstand en meer meewerkend gedrag ontstaan. Rituelen: groot en klein, zie je terug in elk gezin. 

Rituelen zijn ook van onschatbare waarde op Kinderdagverblijven, in de klas, bij de sportverenigingen.

Tijdens het webinar voor CompaNanny Nederland namen heel veel ouders en professionals deel aan het ‘rituelen webinar’ en ik kreeg zoveel enthousiaste reacties terug zoals ‘Wat een ontzettend fijn webinar, dankjewel! Ik ben opgegroeid met veel rituelen en heb daar veel mooie herinneringen aan en houd daar ook enorm van – nu wil ik dit doorgeven aan mijn kinderen, dus dank voor alle inspiratie.’ of ‘Wat was de webinar inspirend. Je hebt me zo enthousiast gemaakt om binnen mijn eigen gezin meer rituelen te creëren 🙂 Ik heb een dochter van 4,5 jaar en een dochter van 1,5 jaar. Het lijkt me zo fijn om bewust meer rituelen te maken en minder achter de schermen te verdwijnen.’

Lijkt het je ook leuk om zelf meer te ontdekken en leren over rituelen – neem even contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

En weet je: dat je ook het boek De Kracht van Gezinsrituelen kunt bestellen? Een boek met heel veel inspiratie, theorie, een waardenlijst en stappenplan? Heel handig om er regelmatig bij te pakken en stil te staan bij die momenten die jij EXTRA glans wilt geven. Het boek bestel je: HIER

Ik besef ineens dat ik mijn blog altijd eindig met een X Janneke, ook dat is een ritueel, waarin ik even met aandacht afsluit. Dus voor nu – bij deze – X Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?