RTL Nieuws – over rituelen

Voor de vakantie werd ik ineens gebeld door journaliste Lisanne van Sadelhoff. We hadden een super leuk gesprek over (gezin)rituelen naar aanleiding van een tweet op twitter en haar voornemen om hier een artikel over te schrijven. 

Rituelen zie je overal om je heen. Maar je herkent ze niet altijd meteen omdat ze er soms gewoon uitzien als alledaagse handelingen. Het grote verschil zit ‘m in de intentie, de mate van aandacht en de beleving, het hartgevoel, zeg maar. 

Rituelen zijn zo krachtig. Ze helpen je ook om je te verbinden met jezelf en je diepe wijsheid en innerlijk weten. Zo kan je bijvoorbeeld na elke maaltijd even je ogen te sluiten en jezelf de vraag stellen ‘Wat wil aandacht in mij?’ Maak hier GEEN gewoonte van, want dan doe je het even snel hup hup tussendoor. Maar maak er echt een ritueel van. Steek bijvoorbeeld eerst even een kaarsje aan, zucht een paar keer, leg je handen op je hart en ontvang de antwoorden die volgen op je vraag. Als je dit elke dag doet, wordt het steeds gemakkelijker. En NATUURLIJK kan je dit ook samen met je kinderen doen.

Het RTL nieuws artikel over gezinsrituelen lees je hier

Denk je nu ‘Heej ik wil zelf ook wel wat meer met rituelen doen?’ Ik heb het boek De Kracht van Gezinsrituelen geschreven, samen met Sonja Grootes. Een boek met heel veel inspiratie, theorie, een waardenlijst en stappenplan? Heel handig om er regelmatig bij te pakken en stil te staan bij die momenten die jij EXTRA glans wilt geven. Het boek bestel je: HIER

X Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?