Ik-Jij-Wij

Het aantal huwelijken neemt af en daarmee statistisch gezien ook het aantal scheidingen. Maar of je nu een boterbriefje hebt of niet, voor kinderen is het niet meer in één huis wonen met papa en mama een scheiding.

Een scheiding heeft impact, altijd. 

Als volwassene wil en heb je misschien een andere liefdesrelatie. Bloeit de romantiek en ervaar je geluk. 

Als kind heb je maar één papa en één mama. Je houdt je vader en je moeder, maar je moet noodgedwongen afscheid nemen van je ouders. Je ouders samen in een huis, samen op de bank, samen op vakantie, lachen, ruzie maken, spelletjes spelen, tv kijken. Je ouders samen bij elkaar. Na de scheiding is het voortaan met papa òf met mama. Soms zelfs met het gemis van een van de twee…

Daarnaast krijgen kinderen er ongevraagd een hoop nieuwe mensen en ervaringen bij

  • de nieuwe vriend of vriendin van papa of mama
  • de kinderen die daarbij horen
  • de ooms, tantes, opa’s en oma’s die daar bij horen
  • de verhuizing die daarbij hoort

Heb ik daar zelf wel genoeg bij stil gestaan? In het moment? Terwijl ik dit typ vraag ik het me weer even af…  Ik vertel het onze kinderen nu wel. Dat ik diep respect heb voor hoe zij hier doorheen zijn gegaan.  En ik heb ook respect voor ons als volwassenen. Voor mezelf.

Er is door de jaren heen begrip en invoelen geweest. Dat driftbuien, weerstand, ongewenst gedrag een oorsprong heeft. In die momenten bleven we uit opvoeden en stapten we in houden van. Dit kind heeft pijn en nu geen les maar liefde nodig. En ja dat is niet altijd gemakkelijk. Want ook ik heb knoppen die ingedrukt zijn. Ook ik heb het (on)handig gedaan. Ook ik heb mijn blinde vlekken.

Het is een reis. Hard en hart werken. Het vraagt flexibiliteit, bereidheid, inlevingsvermogen en gaat gepaard met vallen en opstaan. Bij elke fusie hoort het proces. Van samenkomen, weerstand, vormen en ècht zijn. De fase van weerstand is intens. Uitbundig of verstild. Complex en echt. 

Ik geloof in authenticiteit. In ruimte maken voor wat leeft. Live Your InnerVoice gaat over wat leeft bij ieder gezins- en familielid. Niet over wat JIJ wil dat ZIJ voelen en doen. 

In de gezinsbegeleiding kijk ik samen met ouders en kinderen (afhankelijk van hun leeftijd) naar de 8 kenmerken van samengestelde families. Dit vormt de basis – het begin van de systemische ondersteuning naar een fijn thuis.

Wil jij de 8 kenmerken ontvangen? Klik hier en laat je gegevens achter. Je ontvangt naast de 8 kenmerken mijn nieuwsbrieven waarin ik je inspireer en in ga op vragen die gesteld zijn en bij meer mensen leven.

En heb je NU een vraag waar je samen naar wilt kijken, wees welkom

X Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?