Samen gesteld op elkaar

Voor mij persoonlijk raakt dit beeld de dynamieken van samengestelde gezinnen. Ik zie groepjes mensen… sommigen dicht bij elkaar, anderen wat verder van elkaar af. Misschien zijn er ook wel mensen uit beeld in de donkerte…😔

🌳Ik zie een grote boom, geworteld. Net als de boom heeft iedereen zijn eigen wortels. Sommigen zijn direct verbonden met elkaar – stamboom en bloedband – anderen raken elkaar onder de grond door levenskeuzes die gemaakt zijn.

🌕De maan, de gevoelswereld, symboliseert voor mij de complexe en diepe gevoelens die meedoen als gezinnen uiteen vallen en als gezinnen samensmelten. Iedereen beleeft het op zijn of haar eigen manier. De gevoelens kunnen grillig en tegengesteld zijn.

Vaak wordt er gesproken over een samengesteld gezin. Samen met de ex-vrouw van mijn man heb ik ontdekt dat dat woord de lading niet dekt. Er is veel meer sprake van een samengestelde familie. Ook al woont niet iedereen in hetzelfde huis, onder hetzelfde dak, de verbindingen zijn zo diepgeworteld dat het heel helpend en nodig is om voorbij de muren van je eigen huis te kijken. 

Nieuwsgierig te zijn naar steun en hulpbronnen. 
Open te staan voor andere invalshoeken. 
Bovenal om in te sluiten.
Iedereen heeft zijn of haar plek in de familie. 
Met emoties, wensen, grenzen.

Daar naar durven kijken, opent gesloten deuren en draagt bij aan een warm thuis voor de volwassenen en de kinderen.

Regelmatig kijk ik, samen met moedige ouders, naar hun verhaal. Naar hun uitdagingen en naar de verscholen mogelijkheden. Maak ik ruimte voor de kinderharten en luister ik naar wat zij willen en kunnen delen.

Ruimte maken voor ieders binnenwereld is de weg naar een betere buitenwereld, zonder vooropgestelde uitkomst. 

Home is where the heart is X Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?