Onderzoek: hoe weet je wat je niet weet?

Hoe weet je wat je niet weet?

Juist deze vraag heeft in 2019 mijn verlangen om onderzoek naar de’ inner voice’ te doen aangewakkerd.

Ik heb zelf allerlei ideeën bij wat de ‘inner voice’ wel en niet is. Ik heb ook allerlei ideeën waarom we er vanaf drijven en hoe dat symptomatisch aan de deur klopt. En ik heb al heel veel mensen geholpen om weer in contact te komen met hun innerlijke stem.

Er is natuurlijk altijd meer dan dat wat ik heb mogen ontdekken en leren – veel meer. Ik voel me krachtig en nederig tegelijkertijd bij dit besef. Daarnaast wakkert het een enorme nieuwsgierigheid in mij aan.

Het onderzoek verricht ik met een helder doel voor ogen. Ik wil een methodiek, een proces, ontwikkelen zodat mensen zelf – autodidactisch – hun ‘inner voice’ kunnen raadplegen. Inmddels heb ik al veel mensen mogen interviewen en bijzondere ontdekkingen gedaan. Mijn ambitie is om 100 interviews naast elkaar te leggen om tot een mooi en helder proces te komen. Een proces waar iedereen wat aan heeft – ook als je professional bent en mensen begeleidt.

Doe je mee – wil je me helpen?

Wat houdt het onderzoek in? Je beantwoord zeven open vragen – er is geen goed of fout. Ik ben vooral ontzettend benieuwd naar wat het voor jou is, wat jouw antwoorden zijn. Het beantwoorden van de vragen kan op twee manieren.

1) In je eigen tijd aan de hand van een vragen-foto die ik je toestuur waarbij jij de antwoorden inspreekt (bijvoorbeeld audio opname op whatsapp) en toestuurt.

2) Via een online afspraak waarbij ik je de vragen stel en jij ze beantwoordt. Ik neem de antwoorden dan tijdens het interview op.

Praktisch – even wat vragen op een rij:

Waarom maak je opnames Janneke? Juist tijdens het (in)spreken komen veel mensen bij andere antwoorden dan al schrijvend – zwart op wit. Tijdens het inspreken is ruimte voor zoeken en al pratend bij een diepere laag komen.

Wat doe je met de opname? Ik maak van alle opnames een transcript. Zo kan ik uiteindelijk alle antwoorden per vraag naast elkaar leggen en hoop ik – verwacht ik – verbanden, overeenkomsten, verdieping en verheldering te ontdekken.

Wat doe je nog meer met mijn ingesproken tekst? Dat weet ik nu nog niet, eerlijk gezegd. Misschien wil er meer ontstaan dan de methodiek/het proces of heeft er iets anders te ontstaan. Dat wordt zichtbaar in de tweede fase – de analyse – van mijn onderzoek.

Hoe zit het met privacy? Je ingesproken of opgenomen antwoorden verwerk ik anoniem. Je privacy is beschermd.

Mocht je nog andere vragen hebben – laat het me gerust weten.

En… natuurlijk super fijn als je meedoet en bijdraagt aan het onderzoek, zodat iedereen zijn unieke, authentieke zelf kan zijn X Janneke 

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?