Systemische intelligentie

Het zit in jou. Diep geworteld. Het communiceert met je. In de vorm van kippenvel, ontroering, ongemak, flow, weerstand, kou.

Het zit in mij. Als klein meisje snapte ik niet dat ik zoveel voelde. Ik kon het niet duiden en werd er mega onzeker van. De rest van de wereld ging vrolijk door op momenten dat mijn hart samenkneep. Ik voelde het anders. Durfde me niet uit te spreken. 

Nog vind ik dat soms spannend. Wat hé harmonie is natuurlijk ook best lekker.

Met het ouder worden en het volgen van systemische opleidingen leerde ik dat ik het niet hoef te snappen (mijn mind denkt daar overigens vaak anders over…) Dat ik naar het voelen heb te gaan. Dat het wonder ontstaat in de combinatie van niet weten en aanwezig zijn. Dat wat aan de deur klopt aandacht wil en gezien, gevoeld en gehoord wil worden.

Ik ontdek vaker dat ik niet de enige ben die het voelt.  Het vraagt moed om systemische intelligentie toe te laten en uit te spreken.

Vandaag praat ik hier over met Paul Zonneveld, auteur van het boek ‘Emergent, the power of systemic intelligence’. Hij focust op het bedrijfsleven. Mijn focus ligt vooral bij jou en natuurlijk ook mezelf.

Welke kleine stap wil gezet worden in het trouw zijn aan jezelf en jouw systemische wijsheid. 
Wat wil groeien, openen in dit moment?

Zachte, authentieke kracht – I love it!
Kom tevoorschijn, let’s emerge ❤️

X Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Heb je een vraag?