The way we speak to our children…
The way we speak to children

The way we speak to our children becomes their inner voice.

Dit is waar en niet waar…

Het is wèl mijn drijfveer om stil te staan bij ‘Hoe spreken we als ouders en volwassenen tegen (onze) kinderen?’ Wat is het effect van mijn communicatie (verbaal maar zeker ook non-verbaal) op het zelfbeeld, gevoel van eigen waarde en het luisteren naar de inner voice van onze jeugd?

We hebben veel innerlijke ‘stemmen’ die ons helpen en tegenwerken, afhankelijk van het moment. Denk bijvoorbeeld aan je innerlijke criticus, de perfectionist, de grappenmaker, de regelaar. Deze ‘stemmen’ zijn geladen door wat (niet) tegen je gezegd is in je jeugd en door de conclusies die je in het moment (onbewust) hebt getrokken. Ze beïnvloeden dagelijks je doen èn laten. Het zijn de stemmen die je heel klein, onzeker en machteloos kunnen doen voelen.

Maar is dit je inner voice? Vervelend genoeg voelt en lijkt dat vaak wel zo. In die zin ben ik het eens met: ‘The way we speak to our children becomes their inner voice’. De sterke en overtuigende stemmen zijn voor jou je inner voice ‘geworden’. Alle aandacht gaat hier herhaaldelijk naar toe en je leiding volgt vanuit deze (ouder)stemmen. Het is echter niet je inner voice. Wat is het dan wel? Ik noem het je inner dialogue. Je mentale concepten, je diepe overtuigingen en het lijden van je (voor)ouders. Gehoord en gevoeld door jou. Aangenomen door jou als zijnde waar. Doorwerkend in jou en in je beleving van (zelf)liefde.

Op een andere plek in jou, voorbij de inner dialogue, is je inner voice. In die zin ben ik het niet eens met: ‘The way we speak to our children becomes their inner voice’. De inner voice is een altijd aanwezige stem, ongeacht je ervaringen en ongeacht hoe er tegen je gesproken is. Het is de ‘Goddelijke’ stem verbonden met de schoonheid van het leven zelf. Voorbij het oordelen, vechten, de machteloosheid en het aanpassen. Het is de stem die jouw unieke essentie weergeeft, die uitgedrukt wil worden. Wil creëren, wil delen en wil zijn. Leiding vanuit je inner voice is intrinsiek, authentiek en heel krachtig. Sommigen zeggen ‘alligned’ – het is voelbaar, zichtbaar en groots ook in de kleine alle daagse handelingen. Voelbaar voor jou en voelbaar voor de mensen om je hen.

Ik doe uitgebreid onderzoek naar de inner voice en hoe je je ermee verbindt. Het is de essentie van al mijn werk. Altijd. Mijn hart wordt zo blij als:

  • kinderen de ruimte krijgen om zich te (leren) verbinden met hun inner voice
  • volwassenen ontdekken dat hun inner dialoge niet hun inner voice is
  • volwassen thuis komen bij hun kern, hun bron en zich verbinden met hun innervoice
  • als we leven vanuit onze kern, deze essentie en liefde ervaren in het moment

30 september 2021 start er weer een training ‘Live Your InnerVoice’. Ben je geïnspireerd, geraakt of voel je dat je hier stappen in wilt zetten? Je bent meer dan welkom. Ik stuur je met liefde informatie toe – Klik hier en vraag het vrijblijvend aan

X Janneke

Persoonlijke ontwikkeling | Intuïtie | Spreker | Coach | Janneke Kemner

Over mij

Stem geven aan je binnenwereld – je innervoice en daarnaar leven is mijn missie. Samen met mijn man geniet ik intens van ons samengestelde gezin en mijn werk als coach/trainer & public speaker.

Recente berichten

Open chat
Heb je een vraag?
Ja ik heb interesse in de training Live Your InnerVoice - ik ontvang graag informatie